BALLINA BreadCrumbTrailer Parashikimi i motit

Parashikimi i motit për sot dhe për ditët në vijim (04.12.2014)

Dita e enjte do të karakterizohet me mot të vranët dhe intervale kohoreme diell. Nëpër ultësira do të ketë mjegull. Vlerat minimale të temperaturavedo të lëvizin në mes 3 dhe 6 gradë Celsius, ndërsa maksimalet e ditës do tëlëvizin nga 7 deri 9 gradë Celsius. Shtypja atmosferike do të jetë mbi normalenme tendencë zbritje gjatë ditëve në vijim. Lagështia relative e ajrit do të lëviznga 97% në orët e hershme e deri në 68% gjatë ditës. Do të fryj erë drejtimeshtë ndryshme me shpejtësi 1-4 m/s. Dominuese do të jetë era në drejtimin everilindjes.

 

Nga  dita e premte e deri të dielënvendi ynë do të ndikohet nga masat e ajrit të cilat prejardhjen e kanë ngalindja dhe juglindja e kontinentit. Në këto kushte do të mbajë mot  kryesisht i vranët dhe herë-herë me reshjeshiu të intensitetit mesatar. Temperaturat minimale dhe maksimale do ti kenëpothuaj të njëjtat vlera deri në fund të javës. Do të fryj erë nga jugu dhejuglindja me shpejtësi 1-3 m/s.

 

Të dhënat për temperaturat minimale dhe maksimale të ajrit për sot (04.12.2014) për qendrat kryesore të Kosovës:

 

Prishtinë -  minimale 5  0 C, maksimale 8 0 C,

Pejë - minimale 4 0 C, maksimale 9 0 C,

Prizren - minimale 6 0 C, maksimale 7 0 C,

Podujevë - minimale 5 0 C, maksimale 8 0 C,

Ferizaj- minimale 4 0 C, maksimale 7 0 C,

Gjilan- minimale 4 0 C, maksimale 7 0 C,

Gjakovë - minimale 6 0 C, maksimale 8 0 C.

Mitrovicë - minimale 5 0 C gradë celsius, maksimale 7 0 C.

 

Parashikimi për nesër (05.12.2014) i temperaturave minimale dhe maksimale të ajrit për qendrat kryesore të Kosovës:

 

Prishtinë - minimale 5 0 C, maksimale 8 0 C,

Pejë - minimale 4 0 C, maksimale 9 0 C,

Prizren- minimale 6 0 C, maksimale 9 0 C,

Podujevë- minimale 5 0 C, maksimale 9 0 C,

Ferizaj- minimale 4 0 C, maksimale 8 0 C,

Gjilan - minimale 4 0 C, maksimale 8 0 C,

Gjakovë - minimale 6 0 C, maksimale 9 0 C,

Mitrovicë - minimale 5 0 C, maksimale 8 0 C.

 
Prapa