BALLINA

Fjala e kryeshefit të AMMK-së

Të nderuar vizitorë të portalit te Agjencionit per Mbrojtjen e Mjedisit te Kosovës. Të respektuar dashamirës të mjedisit, mirë se erdhët në shtëpinë tonë, dyert e se cilës janë gjithmonë të hapura për ju. më shumë

Kamerat kurth regjistrojnë serish rrëqebullin ne Bjeshket e Nemuna

Në kuadër të aktiviteteve për monitorimin e zonave të mbrojtura dhe inventarizimin e biodiversitetit, zyrtarët e IKMN-së në bashkëpunim me ata nga OJQ ERA në Pejë gjatë aktiviteteve të përbashkëta prapë kanë rikonfirmuar prezencën e lloji të rrallë dhe shumë i rrezikuar - Rrëqebullit Ballkanik (Lynx lynx ssp. balcanicus) në territorin e Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. Rrëqebulli i Ballkanit është një lloj kyç për mbrojtjen e trashëgimisë natyrore dhe ekosistemeve në të gjithë Ballkanin jugperëndimor. Popullata totale e tij llogaritet të jetë në më pak se 40 individë. më shumë

Drejtori Gjeneral për mjedis i Komisionit Evropian, pritet të vizitojë Kosovën

Në Romë të Italisë, ka vazhduar edhe sot takimi i 28-të i Rrjetit EPA, ku po merr pjesë edhe Ilir Morina, Kryeshef i Agjencionit për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës. Në kuadër të pjesëmarrjen në këtë ngjarje kryeshefi i AMMK-së, mes tjerash ka realizuar një takim edhe me Drejtorin Gjeneral për mjedis në Komisioni Evropian, Daniel Cellaja Crespo, me të cilin ka folur për perspektivën evropiane të Kosovës në sektorin e mjedisit dhe i ka dorëzuar ftesën e Ministrit të MMPH, Ferat Shala për të vizituar Kosovën. Crespo ka pranuar me kënaqësi ftesën dhe vizita në Kosovë pritet të realizohet në kuadër të vizitës së përbashkët me drejtorin Gjeneral të Agjencionit Evropian të Mjedisit, Hans Bruyninckx, në kuadër të vizitave në vendet e Ballkanit Perëndimorë. më shumë