509 - Lajmi Single | AMMK

Mbulushmëria e tokave 2000-2018, të dhëna faktike për vendet anëtare të EEA

12 February 2021

foto

12.02.2021- Agjencia e Mjedisit të Evropës, EEA ka publikuar sot fletët e fakteve të vendeve për mbulushmërinë e tokës 2000-2018 si një grup panelësh interaktivë që ofrojnë figura dhe harta me karakterizimin konciz të ndryshimeve të mbulesës së tokës në vendet anëtare të EEA 38 dhe vendet bashkëpunuese nga Ballkani Perëndimorë, ku është përfshirë edhe vlerësimi për Kosovën.

 

Vlerësimi është bërë bazuar në modelin e EEA dhe është analizuar nga Shërbimi  Copernicus i Monitorimit të Tokës për të dhënat e  mbulushmërisë së tokave Corine Land për 2000-2018.

 

Për të shkarkuar të dhënat apo për të lexuar më shumë deteje ndiqni linkun vijues: Country Fact Sheets Corine Land Cover